Pe patru roți spre viitorul producției digitale

Asamblarea haioanelor la fabrica VW din Bratislava.

© Copyright: Siemens

Industria auto este trendsetter-ul tehnologic în rândul companiilor din industria prelucrătoare. Aceasta evoluează rapid și este un motor al erei digitalizării. Digitalizarea ajută industria auto să își transforme produsele în mașini de succes mai rapid și mai eficient.

Dorințele clienților din sectorul auto sunt din ce în ce mai originale, cumpărătorii necesită forme din ce în ce mai modificate ale caroseriei modelului de bază – personalizarea vehiculelor vine în cicluri tot mai scurte pe piețele volatile. Această gamă și varietatea din ce în ce mai mare a sortimentelor necesită ca industria auto să fie foarte flexibilă în producția caroseriilor și să crească nivelul de competență digitală, pentru a putea reacționa la aceste condiții de schimbare a pieței și pentru a putea transforma ideile în vehicule de succes în mai puțin timp și cu un grad mai ridicat de eficiență. Nu doar din aceste considerente industria auto este unul dintre motoarele din domeniul digitalizării.

Astfel, înainte ca instalațiile să fie efectiv puse în funcțiune la fața locului, la clientul final, fabricile de caroserii și procesele acestora sunt puse în funcțiune și optimizate digital în mediul virtual în faza de proiectare cu ajutorul unui geamăn digital, imaginea digitală a fabricii reale.

Partener pe termen lung în ceea ce privește ciclul de viață

Siemens oferă un portofoliu cuprinzător, perfect armonizat, care acoperă toate cerințele industriei auto. Cu un know-how aprofundat în domeniul automatizării și al ingineriei electrice din domeniul industriei auto, Siemens este un partener cu experiență îndelungată și competent în ceea ce privește ciclurile de viață.

„Siemens are de departe cel mai bun și cel mai complet portofoliu de produse pentru industria auto, de la furnizarea și distribuția de energie, la tehnologia de acționare, automatizare, vizualizare, senzori și rețele bus”, explică Wolfgang König, directorul segmentului de afaceri Factory Automation Solutions din Linz. „Suntem acel furnizor de soluții, care își asumă construcția unei fabrici de la proiectare, simulare, punerea în funcțiune, până la asistență în exploatarea tehnologiei de automatizare.”

Audi, Grupul VW, Daimler și BMW lucrează cu Siemens de câteva decenii. Specialiștii Siemens, care activează la nivel internațional, înțeleg cerințele clienților finali. Datorită unui know-how cuprinzător în industrie și a înțelegerii proceselor, se dezvoltă soluții de automatizare extrem de complexe pentru sectorul producției de automobile. Aceste competențe, împreună cu portofoliul Siemens de hardware și software, inclusiv Engineering și servicii specifice, garantează o disponibilitate ridicată a instalațiilor.

De exemplu, la Volkswagen Slovacia din Bratislava experții Siemens Automotive cu sediul în Linz au construit pentru beneficiarul direct Audi AG Werkzeugbau din Ingolstadt linia de producție a caroseriei pentru fabricația Audi Q7. De asemenea, echipa a extins liniile de montaj și substructură pentru integrarea modelelor Audi Q8 și VW Touareg.

Soluția Siemens pentru producerea Q7 a inclus, pe de o parte, livrarea și asamblarea echipamentelor electrotehnice și, pe de altă parte, automatizarea instalațiilor de caroserie (linii de substructură și de asamblare). Durata ciclului – durata medie până la finalizarea etapei de producție per instalație – a fost de 69 până la 120 de secunde în funcție de instalație. Cei 340 de roboți industriali programați, precum și componentele hardware și software utilizate, care au fost proiectate și furnizate de Siemens și puse în funcțiune de personalul propriu al Siemens, asigură un proces lin de producție. •

Competența auto din Linz

Industria auto este trendsetter-ul tehnologic în rândul companiilor din industria prelucrătoare. Aceasta evoluează rapid și este un motor al erei digitalizării. Digitalizarea ajută industria auto să își transforme produsele în mașini de succes mai rapid și mai eficient.
Industria auto este trendsetter-ul tehnologic în rândul companiilor din industria prelucrătoare. Aceasta evoluează rapid și este un motor al erei digitalizării. Digitalizarea ajută industria auto să își transforme produsele în mașini de succes mai rapid și mai eficient.

Experții Siemens Automotive din Linz, Austria, acționează ca sediu central cu un volum de afaceri mondial de aproximativ 50 de milioane de euro anual. Cota de export este de 90 de procente. Aproximativ 180 de angajați lucrează în managementul proiectelor, proiectare de hardware și software, programează roboți, pun virtual în funcțiune și preiau gestiunea șantierelor la fața locului, la clientul final. Beneficiile clienților care apelează la specialiștii din Linz sunt definite clar: totul dintr-o singură sursă, disponibilitate ridicată a sistemului, conectare optimă a componentelor, securitate, utilizare facilă și eficiență energetică. Cei mai importanți clienți finali sunt producătorii premium din industria auto germană.

Portofoliu complet echipat

> Caroserie
Domeniul construcției caroseriilor se caracterizează printr-un grad ridicat de automatizare și o complexitate peste medie. În asociere cu cunoștințele aprofundate ale Siemens despre proceduri și procese, formează o bază solidă pentru a oferi soluții electrotehnice complete, perfecte, cu cel mai înalt grad de automatizare în sectorul construcției caroseriilor.

> Vopsitorie

În domeniul tehnologiei suprafețelor este nevoie de echipament electrotehnic pentru instalațiile de transport, procesare și de aplicare.
În domeniul tehnologiei suprafețelor este nevoie de echipament electrotehnic pentru instalațiile de transport, procesare și de aplicare.

În domeniul tehnologiei suprafețelor, inclusiv al tehnologiilor de procese și de aplicare, competențele includ întregul echipament electrotehnic pentru instalațiile de transport, procesare și aplicare. Proiectarea întregului software de sistem, vizualizarea și operarea, precum și gestionarea sistemelor RC și a tuturor subsistemelor reprezintă nucleul portofoliului Siemens. Acesta face din Siemens un partener căutat pentru construcția, optimizarea și restructurarea instalațiilor, accentul fiind pus pe eficiență energetică și flexibilitate.

> Sisteme de asamblare și transport

Adaptat la cerințele diferitelor tehnologii de transportoare și elemente de asamblare finale, Siemens oferă nu doar dispozitivele electrotehnice, dar și soluții de automatizare, tehnologie de acționare și vizualizare.

> Instalații Battery Package

Piesele individuale ale carcasei, precum și celulele de acumulator și elementele de conectare sunt asamblate în producția automatizată cu ajutorul acestor instalații, folosind diverse tehnologii de aplicare (înșurubare și lipire) pentru a forma o cutie de acumulator compactă.

Manipularea celulelor de acumulator parțial încărcate (cca. 400 V DC), precum și aplicațiile speciale de adeziv impun cerințe speciale de producție. Și în acest domeniu nivelul crescut de complexitate și gradul ridicat de automatizare necesită un număr mare de roboți industriali.

> Shopfloor IT

Monitorizarea instalațiilor și transparența producției sunt vârful de lance în ceea ce privește creșterea gradului de disponibilitate și de productivitate. Producțiile flexibile necesită concepte noi și agile de tehnologie a transportoarelor și o planificare dinamică a fluxului de materiale.

„Shopfloor IT Suite” – dezvoltată intern în baza unei platforme SCADA permite vizualizarea și controlul unor astfel de producții orientate spre viitor. Suita constă într-un software de control al fluxului de materiale, un control al sistemelor de transport fără șoferi și o monitorizare a liniei.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați următoarele link-uri:

Leave a Comment

Comentarii recente
    Ads
    Event Search

    You should choose a search result page. You can choose the page from the Theme Options > Events > Event Search Results Page option.