Printarea 3D pentru producția industrială de serie este disponibilă acum în România

Nutechnologies, pune la dispozitia Partenerilor săi din Romănia, noua Tehnologies SAF – Selective Absorption Fusion- destinată Imprimării 3D, pentru producția în serie.

Selective Absorption Fusion™ este o tehnologie inovatoare, ce se regăsește doar pe echipamentele de 3D Printing – H Series™, by Stratasys. Concepută special pentru a îndeplini cu succes cerințele și nevoile inginerilor de producție, SAF deservește segmentul industrial pentru producția în masă a pieselor. Bazându-se pe rezultatul a peste 10 ani de cercetare și dezvoltare, imprimantele 3D cu tehnologia SAF sunt capabile să ofere un cost competitiv per piesă și să garanteze performanță, calitate, consistență și fiabilitate, ceea ce asigură un nivel de satisfacție ridicată.

Tehnologia SAF utilizează un tambur rotativ pentru a depune straturi de pulbere pe suprafața de construcție și imprimă un fluid absorbant pentru a genera straturile piesei. Straturile generate fuzionează prin expunerea la lumină infraroșie, la trecerea unei lămpi peste întreaga suprafață de imprimare. Tehnologia SAF efectuează aceste etape cheie ale procesului în aceeași direcție pentru a asigura o temperatură uniformă – și, astfel, consistență – pentru toate piesele imprimate indiferent de amplasarea lor pe platforma de imprimare.

Gestionarea eficientă și omogenă a pulberii

Sistemul inovator de gestionare a pulberii SAF Big Wave ™ garantează întotdeauna pulberea necesară  pe întregul pat de imprimare, menținând o cantitate mare de pulbere stabilă termic. Excesul de pulbere este repus în circulație, minimizând expunerea termică și prevenind astfel deteriorarea. Prin urmare, cantitatea de pulbere nouă necesară pentru imprimare este mai mică, iar costurile de operare scad.

Fluid de absorbție eficientă a energiei cu capete de imprimare de calitate industrială

Tehnologia SAF este utilizată pentru a distribui selectiv fluidul HAF ™ absorbant de energie ridicată, pe zonele unui strat de pulbere, într-o singură trecere pe toată lățimea patului de imprimare. Capetele de imprimare industriale piezo-electrice distribuie una sau mai multe picături de lichid pentru a defini detalii, sau suprafețe mari, fără a compromite productivitatea. Tehnologia acceptă fluide funcționale unice și extrem de specializate pentru prelucrarea unei game largi de pulberi. Energia în spectru infraroșu este radiată pentru a fuziona zonele selectate și particulele subiacente. Controlul strict al căldurii previne deformarea și pierderea calității, reducând vârfurile de temperatură necesare pe patul de pulbere și făcând tehnologia SAF ideală pentru producție.

„Imprimarea 3D transformă progresiv producția industrială din întreaga lume, pe măsură ce companiile se străduiesc să se dezvolte cu mai multă agilitate și eficiență, motiv pentru care ne-am concentrat strategia pe fabricarea pieselor”, a declarat Omer Krieger, vicepreședinte executiv al strategiei de produs,  Stratasys.  „Tehnologia SAF reprezintă o inovație semnificativă care deschide noi oportunități de abordare a aplicațiilor din industrii precum auto, electronice și bunuri de larg consum, precum și echipamente industriale. Prin urmare, vom face posibilă tranziția mai multor aplicații de la fabricația tradițională și, de asemenea, vom permite crearea de produse care pot fi fabricate numai prin producție aditivă.

Conform unei analize interne a pieței realizată de Stratasys, aplicațiile de producție prezintă cel mai mare potențial de creștere în sectorul imprimării 3D, cu o valoare de aproximativ 25 de miliarde de dolari până în 2025. Nu este o coincidență faptul că CONTEXT estimează că din 2020 până în 2024, veniturile obținute din imprimantele care utilizează tehnologia patului de pulbere polimerică vor avea o rată de creștere anuală de peste 21%. Combinat cu imprimante 3D cu tehnologie FDM® și Origin P3 ™, Stratasys este bine poziționat pentru a deservi majoritatea aplicațiilor de fabricație, de la scule până la piese finale pentru diverse industrii.

Tehnologia este în mod inerent capabilă să proceseze o mare varietate de materiale, cum ar fi poliamide și elastomeri, iar relațiile Stratasys cu companii de vârf din sectorul chimic o vor ajuta să aducă, rapid, noi materiale pe piață.

H350

Noua Imprimantă 3D Stratasys H Series H350, care utilizează tehnologia Selective Absorption Fusion ™ ca parte a platformei de producție, va fi disponibilă în România, începând cu această primavară, doar cu ajutorul Nutechnlogies, Partener Platinum Startasys și totodată, devenit cel mai mare HUB de Printare 3D din România.

Leave a Comment

Comentarii recente
    Ads
    Event Search

    You should choose a search result page. You can choose the page from the Theme Options > Events > Event Search Results Page option.